سندباکس گوگل (google sandbox) چیست؟

 آخرین به‌روزرسانی: 18 دی 1403

احتمالا اصطلاح سندباکس گوگل (sandbox) را شنیده باشید. وقتی سایتی به تازگی راه‌اندازی می‌شود، گوگل هنوز خیلی با محتوای آن آشنایی ندارد و به همین دلیل شما را به دوره سند باکس می‌فرستد. در این مطلب بیشتر درباره این دوره و اثرات آن صحبت می‌کنیم و به روش‌های خروج از آن خواهیم پرداخت.

سندباکس گوگل


سندباکس گوگل چیست؟

برای گوگل مهم است که با محتوای سایت شما آشنا شود و بداند چه نوع محتوایی و با چه کیفیتی تولید می‌کنید و چقدر به مخاطب اهمیت می‌دهید. به همین دلیل سایتی که تازه راه‌اندازی شده است، حتی اگر بهترین محتوا را هم داشته باشد از سایت‌های دیگر جدا می‌کند و به دوره سندباکس می‌فرستد. در واقع سندباکس یک روش غربال‌گری برای سایت و محتوای جدید است که تا زمان آشنایی کامل گوگل با آن‌ها، فعلا قرار نیست رتبه‌ای بگیرند.

به این شکل گوگل می‌تواند جلو رتبه گرفتن سایت‌های قارچی، اسپم و بی‌کیفیت را بگیرد و بعد از اطمینان از محتوای منتشر شده، اجازه خروج شما از این دوره را صادر کند. این دوره معمولا بین یک تا 4 ماه طول می‌کشد و به آشنایی شما و گوگل می‌گذرد.

اثر سندباکس (sandbox) گوگل چیست؟

گوگل برای رتبه‌بندی‌های خود الگوریتم‌های پیچیده‌ای دارد و نه‌تنها به سندباکس به عنوان یکی از الگوریتم‌های گوگل اشاره‌ای نکرده است، بلکه هیچ‌گاه به طور واضح نیز به‌کارگیری سندباکس گوگل را تایید یا رد نکرده است. به طور کلی اعتبار و عمر دامنه اهمیت خاصی دارد و وقتی سایتی تازه راه‌اندازی و ایندکس شده باشد، وضعیت آن تحت تاثیر سندباکس گوگل قرار می‌گیرد.

گوگل باید اطمینان حاصل کند هدف و محتوای این سایت چیست، آیا برای پیشرفت و گرفتن رتبه دنبال روش‌های کلاه سیاه و اسپم است یا واقعا محتوای باکیفیت تولید می‌کند. وبمسترها باید تلاش خود را به کار بگیرند تا در این بازه زمانی مشکلات و ایرادات سایت خود را برطرف کنند.

در واقع گوگل می خواهد صبر و استمرار شما در ارائه محتوای باکیفیت را بسنجد و ببیند برای رتبه گرفتن دست به هر کاری می‌زنید و سراغ روش‌های غیرقانونی می‌روید یا خیر. بنابراین بیشتر باید به دنبال این باشید که خیلی زودتر از دوره سندباکس خارج شوید. 

علت انتخاب نام SANDBOX برای این الگوریتم چیست؟

سندباکس در واقع یک فضا و محفظه بسته پر از شن است که بچه‌ها و کودکان با خیال راحت و در ایمنی کامل داخل آن مشغول بازی می‌شوند. به همین دلیل از Sandbox که معمولا برای بچه‌های کمتر از 4 سال استفاده می‌کند تا سایت‌های نوپا برای مدتی در منطقه امن فعالیت کنند.

آیا سند باکس برای همه سایت‌های تازه راه‌اندازی شده فعال می‌شود؟

بسیاری از افراد حتی از وجود چنین الگوریتمی اطلاعی ندارند. این ناآگاهی به این دلیل است که سند باکس همیشه برای تمام سایت‌ها فعال نمی‌شود.

از سوی دیگر، بسیاری از سایت‌های تازه راه‌اندازی شده همچنان می‌توانند از طریق نتایج جستجو بازدیدکنندگان جذب کنند، اما این روند به‌قدری کند است که ممکن است به سختی قابل مشاهده باشد.

از کجا بفهمیم که در سندباکس گوگل قرار گرفتیم؟

برای اینکه شرایط کمی برای شما شفاف‌تر شود و از ابهام خارج شوید می‌توانید از دستور site:yourdomain.com در گوگل استفاده کنید. اگر هیچ نتیجه‌ای نگرفتید یعنی به طور کلی سایت شما و محتوای آن ایندکس نشده است. اما اگر در صفحه نتایج حضور دارید ولی نتایج و رتبه‌های شما خوب نیست، می‌توان نتیجه گرفت در دوره سندباکس هستید.

گوگل دوره دیگری به نام ماه عسل (Honeymon) دارد که گاهی با سندباکس اشتباه گرفته می‌شود. در واقع دوره سندباکس برای سایت‌های تازه راه‌اندازی شده است، ولی دوره ماه عسل برای محتوا و صفحات جدید است و ارتباطی با عمر دامنه ندارد. در واقع در دوره ماه عسل همه چیز خوب است و محتوای جدید شما با استفاده از الگوریتم گوگل دنس می‌تواند رتبه خوبی داشته باشد، ولی اگر محتوای بی‌کیفیت منتشر کرده باشید خیلی زود ماه عسل‌تان زهرمار خواهد شد!

خروج از سندباکس گوگل


چگونه از سندباکس گوگل خارج شویم؟

اگر اسیر دوره سندباکس گوگل شدید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا با روش‌های اصولی مدت زمان آن را کاهش داده و سریع‌تر از این وضعیت خارج شوید. برای این مظور می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • صبرکنید، محتوای باکیفیت و ارزشمند تولید کنید و استمرار داشته باشید.
  • به‌هیچ عنوان دنبال روش‌های اسپم و سئوی کلاه سیاه نباشید که روزگارتان سیاه می‌شود.
  • نقشه سایت می‌تواند کمک زیادی به شما کند.
  • بعد از انتشار محتوا حتی اگر کیفیت خوبی داشت، باز هم به دنبال بهینه‌سازی آن باشید.
  • برای لینک‌سازی داخلی اهمیت قائل شوید.
  • سئوی داخلی (onpage) جز تولید محتوا را نیز جدی بگیرید.

حتما بخوانید: ایندکس نشدن سایت در گوگل


وب‌سایت شما چه زمانی از سندباکس خارج می‌شود؟

موتور جستجوی گوگل زمانی وب‌سایت شما را از سندباکس خارج می‌کند که به طور کامل با سایت و محتوای شما آشنا شود و آن را در جایگاه مناسب خود قرار دهد. با این حال، شما می‌توانید با اقداماتی مانند تولید محتوای با کیفیت و جذاب، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، کسب لینک‌های معتبر و مرتبط، زمان این فرایند را تسریع کنید.

آیا سندباکس برای همه سایت‌های تازه راه‌اندازی شده فعال می‌شود؟

 سندباکس گوگل یک الگوریتم تئوری است که بسیاری از افراد حتی از وجود آن اطلاع ندارند. دلیل این ناآگاهی این است که ممکن است جعبه شنی گوگل برای همه سایت‌ها فعال نشود.

علاوه بر این، برخی سایت‌های تازه تأسیس همچنان قادرند از طریق صفحه نتایج موتور جستجو بازدیدکننده جذب کنند، هرچند که این فرآیند ممکن است به‌قدری کند پیش برود که به سختی قابل مشاهده باشد.

بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که سندباکس گوگل ممکن است برای سایت شما فعال نشود یا روند ورود به سندباکس به‌قدری کند باشد که شما متوجه آن نشوید و همچنین سایت شما به‌طور ناگهانی وارد سندباکس شود و شما متوجه این موضوع شوید.

جمع‌بندی
گوگل هر سایتی که به تازگی راه‌اندازی شده باشد در صفحه نتایج خود قرار نمی‌دهد و ابتدا آن را برای مدتی در یک دوره به نام سندباکس قرار می‌دهد. در این دوره باید ثابت کنید محتوای باکیفیت منتشر می‌کنید و به موارد اصولی دیگر اهمیت می‌دهید. این دوره معمولا یک تا 4 ماه طول می‌کشد و سندباکس گوگل باعث می‌شود سایت‌های اسپم و بی‌کیفیت و از آن‌هایی که واقعا درست کار می‌کنند جدا شوند.

اگر به دنبال آنالیز سئو سایت رایگان خود هستید پیشنهاد میکنیم از جت سئو استفاده کنید.

با عضویت در جت سئو گزارش سایت خود را 7 روز رایگان ببینید

برای اینکه شرایط کمی برای شما شفاف‌تر شود و از ابهام خارج شوید می‌توانید از دستور site:yourdomain.com در گوگل استفاده کنید. اگر هیچ نتیجه‌ای نگرفتید یعنی به طور کلی سایت شما و محتوای آن ایندکس نشده است. اما اگر در صفحه نتایج حضور دارید ولی نتایج و رتبه‌های شما خوب نیست، می‌توان نتیجه گرفت در دوره سندباکس هستید.

یک محیط مجازی کاملاً ایزوله و کنترل شده است که در آن می‌توان برنامه‌ها را اجرا کرد. به عنوان مثال ، Google Chrome و Internet Explorer هر یک در سند باکس اختصاصی خود اجرا می‌شوند. این مرورگرها برنامه‌هایی هستند که روی رایانه شما اجرا شده ، اما به کل رایانه شما دسترسی ندارند.

رایج ترین دلیلی که وب سایت شما در گوگل نمایش داده نشده و یا از نتایج جست و جو حذف می‌شود، این است که یا پیش از ایندکس، صفحات به دلایلی از جانب گوگل ایندکس نشده است و یا اینکه گوگل پس از ایندکس آن را از نتایج حذف کرده باشد. جهت بررسی این موضوع باید از طریق سرچ کنسول گوگل نسبت به بررسی صفحات و خطاهای احتمالی و بهینه‌سازی و به‌روزرسانی در ادامه با برای آموزش نحوه کار با google search console، مقاله آموزش سرچ کنسول گوگل را در جت سئو مطالعه نمایید.

اگر سایت شما دچار پنالتی گوگل شده باشد، هیچ کلمه کلیدی، حتی کلمات کلیدی کم‌اهمیت، در نتایج جستجو رتبه نخواهد گرفت. برای اطمینان از پنالتی نبودن سایت، می‌توانید به ابزار گوگل وبمستر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
دیدگاه کاربران
امید نیکنام
 ارسال شده در : شنبه 28 مرداد 1402

سلام در دوره سندباکس گوگل، اگر محتوای خوبی بارگزاری کرده باشید و سئو سایت به خوبی اجرا شده باشد، می توانید وبسایت تان را در نتایج جستجوی بینگ و یاهو برای کلمات کلیدی مرتبط مشاهده کنید.

Maha galanuvi
 ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 31 تیر 1399

خیلی خیلی خوب است من لذت میبرم این استیکر های زیبای دارند

جت سئو:
 ارسال شده در : شنبه 11 مرداد 1399

ارتباط بین استیکر و سندباکس گوگل را متوجه نشدیم، لطفا بیشتر توضیح بدین.